sâmbătă, 27 octombrie 2012

Recunoaşteţi personajul ? Exemplar nr. 1


1. Animal de pradă dezinvolt care iese seara la vânătoare în oraş. Este atent să-şi cureţe converşii înainte de a veni la întâlnire (sau să aibă pantofii bine lustruiţi) şi aduce flori. Ar putea fi confundat cu un metrosexual, dar e posibil să fie doar ceva mai atent decât de obicei la imaginea pe care o afişează pentru că vrea să fie văzut în cea mai bună lumină posibilă. Deşi nu este o caracteristică generală, în aceste momente este foarte atent şi comunicativ.
2. Acum, că prada a fost deja cucerită, cuceritorul lasă garda jos şi îşi permite să vină la întâlnire şi cu o cămaşă necălcată... şi parcă se observă şi o uşoară urmă de praf pe pantofi... Continuă, însă, să fie dominator şi combativ, îşi delimitează teritoriul şi îşi impune pretenţiile, afirmându-şi cu tărie nevoile, apărându-şi tabieturile. Mai ales dreptul de a ieşi la fotbal şi apoi la o bere cu băieţii.
3. A fi tată! Este o ipostază plină de satisfacţii dar şi dificilă. Ce trebuie să facă un tată pentru a fi un exemplu de urmat pentru copiii lui. Şi când să mai aibă timp să fie alături de copii dacă trebuie să muncească toată ziua pentru ca familia lui să aibă asigurate toate necesităţile? Iar EA e mereu ocupată, parcă nu-l mai aude deloc, nu mai e interesată de el… pe când noua secretară e foarte atentă să-i facă pe plac tot timpul şi parcă-i citeşte gândurile…
4. Chelia a avansat abrupt şi toate tricourile par să facă burtă. Viteza de reacţie a scăzut considerabil şi parcă nu mai este la fel de agil ca pe vremuri. Nu mai poate vâna, aşa că este nevoit să-şi facă cumpărăturile de la supermarket. Se gândeşte la lucrurile pe care le-ar face diferit dacă ar fi tânăr din nou.
5. Într-un fotoliu, alături, pe o terasă, privind reflexia lunii în apa lacului şi contemplând cu bucurie la o viaţă împlinită!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu