luni, 29 octombrie 2012

Recunoaşteţi personajul ? Exemplar nr. 2



1. Zeitate coborâtă din Olimp. Înţeapă asfaltul cu tocurile ascuţite în timp ce îşi expune cu mândrie decolteul adânc şi fusta mini. Părul flutură pe spate, mângâiat de briză. Privirile languroase aruncate pe sub genele lungi emană o seducţie care este aproape palpabilă. Cerul care se oglindeşte în ochii ei poartă promisiunea paradisului. Este receptivă şi admirativă faţă de personajul prezentat anterior.
2. Zeiţa renunţă la mişcările de felină şi îşi pune pantofi mai comozi. Uneori îndrăzneşte chiar să se îmbrace şi sport. Tatonează terenul din jur pentru a-şi găsi un loc confortabil de unde să îşi impună voinţa în mod subtil, în conformitate cu cunoştinţele şi posibilităţile pe care le deţine. Îşi reaminteşte de prietenele ei şi le acordă mai multă atenţie.
3. A fi mamă! Cea mai nobilă meserie din lume. Pe lângă cealaltă, pe care o practică opt ore pe zi, cinci zile din şapte, pentru că este o femeie modernă şi pentru că vrea carieră şi drepturi egale cu ale bărbatului. Dar ar vrea drepturi egale şi când vine acasă şi se ocupă de cei mici, interesată de ce au făcut azi la şcoală, de ce teme au mâine, dar şi dacă au mâncat la timp şi dacă au curat echipamentul de sport pentru mâine. Iar EL nu o mai ascultă deloc, nu o înţelege, parcă ar vrea să fugă de-acasă şi ne abandoneze pe toţi… Şi mai e şi proiectul acela pe care trebuie să-l predea până la sfârşitul săptămânii: oare ce-ar fi să-l sune pe colegul acela de facultate, care se pricepea la calculatoare s-o ajute cu Power Point-ul acela…
4. Liniile de expresie se accentuează pe zi ce trece. Are din ce în ce mai multe fire de păr alb şi, odată cu ele, creşte teama că nu mai e frumoasă, că nu va mai fi apreciată. Copiii nu mai au nevoie de ea: şi-au angajat o bonă. Îşi doreşte noi preocupări, noi provocări, noi sensuri.
5. Într-un fotoliu, alături, pe o terasă, privind reflexia lunii în apa lacului şi contemplând cu bucurie la o viaţă împlinită!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu